פרוייקט השחמט העירוני בבתי הספר של קריית ים יצא השבוע לדרך
פרוייקט השחמט העירוני בבתי הספר של קריית ים יצא השבוע לדרך

את הפרויקט מרכז בבתי הספר אלמוג בורשטיין מבכיר השחמטאים בישראל. בפגישה שהתקיימה בלשכת העיר לרגל השקת המיזם אמר בורשטיין "אין כמו השחמט כדי לעצב את נפש הילד, לחדד את מוחו, להגביר את יכולות הריכוז, החשיבה והזיכרון שלו ולהכשירו להתמודדות עם בעיות ומצבי לחץ."
לדבריו ככל שלומדים ומשחקים שחמט, כך משפיע המשחק באופן חיובי על התפתחות המוח, הלמידה, החשיבה המופשטת, החוש האנליטי, הבנה טקטית ואסטרטגית ויכולת קבלת ההחלטות של השחקן. נוסף לכך מקנה השחמט לילד ערכים חשובים, כגון כבוד הדדי, משמעת והיכולת לקבל הפסד ולצמוח ממנו. הכלים שהמשחק נותן לשחקני השחמט חשובים ומעשיים לכל תחומי החיים.
במסגרת השיעורים ילמדו הילדים את חוקי השחמט הבסיסיים, ירכשו ויתרגלו מהלכים מיוחדים, פתיחות, תחבולות וסיומים, ינתחו מצבים ע"י פתרון חידות שחמט, יצפו במשחקים שיוקרנו על מסך גדול באמצעות מחשב, וכמובן יתאמנו וישחקו עם חבריהם. כל שיעור מורכב מלימוד של נושא עיוני מסוים, דפי עבודה העוסקים באותו נושא ומשחקי תרגול ואימון, שהופכים בשלב מסוים למשחקי תחרות.
בהמשך השנה יתקיימו גם אירועי שחמט אחרים, שבהם יוכלו לקחת חלק גם תלמידי כיתות אחרות: משחקים סימולטאניים רבי משתתפים, אליפויות בית ספריות – כיתתיות ואישיות, השתתפות באליפויות אזוריות וארציות מחוץ לבית הספר ועוד.
השבוע התקיימו כבר השיעורים הראשונים בבתי הספר שם התקבלה היוזמה בהתלהבות הן מצד התלמידים והן מצד ההורים וצוות המורים.